dinsdag 29 april 2014

DIY lip scrub maken

hallo allemaal wij gaan jullie vandaag laten weten hoe je een lipscrub kan maken ! Vooral in de winter hebben we snel last van droge lippen en velletjes, maar ik heb er zelfs in de zomer wel eens last van. Grrr. Erg vervelend als je net die mooie kleur lipstick of die fijne lipgloss op wil doen.
Wat helpt tegen velletjes op je lippen is scrubben. Dit kan je doen door met een vochtige tandenborstel of met een droge, ruwe handdoek rondjes te draaien over je lippen, maar een lip scrub werkt vaak beter. Je kan lip scrubs kopen, alleen zijn deze vaak nogal prijzig. Zelf heb ik Mint Julips Lip Scrub van Lush, deze kost 9,65 euro bij Lush.nl. en 6,05 euro bij Lush.CO.uk voor 25 gram.
Lees snel verder om erachter te kopen hoe je zelf goedkoop een lip scrub kunt maken die net zo goed werkt als de kant-en-klare lip scrubs die je kunt kopen.
Hoe maak je nou zelf een lip scrub?
Wat je nodig hebt:
- suiker
- honing
- vaseline
Pak een klein bakje en doe daar één theelepel suiker in. Daarbij doe je twee theelepels honing en als laatst een klein bolletje vaseline (iets groter dan een erwt). Roer dit alles tot het een fijne substantie wordt (niet te dik, niet te dun), dit kun je bijvoorbeeld met een wattenstaafje doen. Nu je dit gedaan hebt kun je de lip scrub gaan gebruiken!
Doe alsof je lippenbalsem opbrengt. Breng dus een beetje van de substantie aan op je lippen en draai rondjes met je vinger. Het is niet erg als er iets in je mond komt, want het zijn eetbare producten. Ben je klaar met scrubben, pak dan een doekje en haal het van je lippen af. Je merkt gelijk hoe zacht je lippen zijn en je velletjes zijn als sneeuw voor de zon verdwenen! Als laatst kun je wat lippenbalsem op je lippen aanbrengen, waardoor ze nog zachter aanvoelen. Je lippen zijn nu klaar om gestift te worden.


veell groetjes van berfin en helin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten